Allergieën en mijn bed: wat kan ik doen?

Ben je gevoelig voor huisstofmijt en andere allergenen? Dan kan een anti-allergisch matras of bed uitkomst bieden. In het assortiment van Kwakernaat Bedden vind je matrassen, dekbedden, overtrekken, hoeslakens en kussenslopen met anti-allergische eigenschappen. Lees er hier meer informatie over!

Wanneer de bomen en bloemen weer gaan groeien, de zon gaat schijnen en het kwik stijgt, is iedereen graag buiten. Toch blijft een aanzienlijk deel van de Nederlanders liever binnen om tranende ogen, jeukende neuzen en niesbuien te voorkomen. Sommige mensen hebben zelfs het hele jaar door last van dit soort symptomen. Wist je dat je dit op een redelijk simpele manier kan verlichten? Jouw bed kan namelijk een oase van rust worden in een allergieopwekkende wereld. Kwakernaat Bedden vertelt je er graag meer over!

Wat is een allergie?

Natuurlijk heeft niet iedereen die allergisch is dezelfde reactie op uitlopende bomen en planten. Allergische reacties worden namelijk veroorzaakt door allergenen, stoffen van buiten waar het lichaam overgevoelig op reageert. Die kunnen met jou in aanraking komen via de lucht (inhalatieallergenen), voedingsmiddelen, insectengif, geneesmiddelen, bepaalde materialen (contactallergenen) of door het beroep dat je uitoefent (bakkers, tuinders, timmermannen, kappers – de zogenaamde beroepsallergenen). Binnenshuis kunnen vooral huisstofmijten een bron van allergenen vormen. Als je niet zeker weet of je allergisch bent, kan je dat altijd laten testen door jouw huisarts.

Hoe kan een bed helpen?

Zoals gezegd is de huisstofmijt een zeer bekende bron van allergenen. Omdat ze zich voeden met menselijke huidschilfers is jouw bed een zeer aangename plaats voor deze minuscule beestjes. Hun resten kunnen bij jou leiden tot een allergische reactie. Het is daarom belangrijk dat je jouw bed zo goed mogelijk uitrust tegen de huisstofmijt. Je kan al met een kleine verandering van kussensloop beginnen of kiezen voor een volledig antiallergisch bed. Hieronder geven we jou een aantal opties.

Antiallergisch bedtextiel

Een simpele en niet al te prijzige stap is om jouw bedtextiel te vervangen. Dat kan al met een kussensloop, maar ook jouw dekbed of (top)matras kan op deze manier zorgen voor een goede nachtrust en een frisse start van de dag. Eén van de merken die wij jou daarvoor aanraden is B-Sensible. De slaapartikelen van dit merk worden gemaakt van de natuurvezel Tencel: dit natuurlijke product wordt gewonnen uit houtpulp en is waterdicht, ademend en van zeer hoge kwaliteit. Uiteraard kunnen we jou ook over verschillende alternatieven adviseren.

Kussens en dekens tegen huisstofmijt

De vulling van een kussen of dekbed kan eveneens een groot verschil maken. Materialen als dons en wol hebben de naam niet goed te zijn voor mensen met allergieën, maar dit is niet helemaal waar. Beide vullingen ventileren goed, waardoor huisstofmijt zich niet makkelijk hecht. Ook helpt het als je jouw beddengoed regelmatig wast op zestig graden en hoger. Dit doodt de eventuele mijten namelijk. Naast B-Sensible raden wij jou de anti-allergische slaapartikelen van Auping, Brinkhaus, Castella en Ducky Dons aan. Mocht je overigens nog een stapje verder willen gaan, dan kunnen wij je een anti-allergeen (top)matras aanbevelen.

Ben je er nog niet helemaal uit, dan kan je altijd meer informatie opvragen. Uiteraard ben je ook van harte uitgenodigd om je te laten adviseren in onze showroom in Roosendaal! Onze adviseurs ontvangen je graag met een kop koffie en een deskundig en uitgebreid advies.