De boxspring: het nieuwe zorgbed

Bent u of is uw partner slecht ter been en is verzorging in bed nodig? U hoeft in deze gevallen niet te kiezen voor een standaard zorgbed of ziekenhuisbed: het is ook mogelijk een stijlvolle en heerlijke boxspring te kiezen. Lees er hier meer over!

Een veelvoorkomend beeld van een zorgbed is het ziekenhuisbed: een eenpersoonsbed dat in hoogte verstelbaar is en beschikt over zijschotten die omhoog en omlaag kunnen worden gebracht. De lattenbodem is bij het hoofd- en voeteneinde te verstellen en in veel gevallen beschikt het bed ook over een papegaai. Dit is de driehoekig hulpmiddel waar u zich kunt vasthouden om u omhoog te trekken.

Boxsprings van alle gemakken voorzien

Maar wist u dat u helemaal niet hoeft te kiezen voor een dergelijk ziekenhuisbed? Momenteel zijn er tal van zorgbedden beschikbaar die in de verste verte nog niet lijken op een ziekenhuisbed. Deze bedden hebben de uitstraling van een normale boxspring. De comfortabele hoog-laagbedden zijn echter van alle benodigde gemakken voorzien, zodat u zorg aan huis kunt ontvangen.

Mogelijkheden hoog-laagbedden

Zo kunt u deze bedden uit elkaar rijden (bij tweepersoonsbedden) en elektrisch in hoogte verstellen – soms met wel 55 centimeter hoogteverschil. De rug en de benen zijn afzonderlijk instelbaar, de bedden zijn tillift toegankelijk en ze zijn in alle standen verrijdbaar. De luxe hoog-laagbedden beschikken over wielen die ook op de rem kunnen.

Voldoen aan eisen zorgverlening

Kortom: de bedden ogen als een chique boxspring, maar zodra er lichte of zware zorg verleend moet worden, voldoen de hoog-laagbedden aan alle eisen die aan deze zorgverlening gesteld worden. De nieuwe zorgbedden bieden volop mogelijkheden om de til-, verzorgings- en transferhandelingen te vergemakkelijken. Naast al deze praktische zorgtechnische aspecten, kunt u de hoog-laagbedden personaliseren zoals u wilt. Kies zelf de hoofd- en voetborden en de matras.

Meer informatie over zorgbedden

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Breng vandaag nog een bezoek aan Kwakernaat Bedden in Roosendaal. Onze medewerkers zijn slaapspecialisten en zij weten als geen ander waar uw bed aan moet voldoen – of u nu zorg nodig heeft of niet. Wij laten u kennismaken met de mogelijkheden en brengen indien gewenst een huisbezoek om de mogelijkheden aan u toe te lichten. Neem contact met ons op en plan vrijblijvend een adviesgesprek in.