Het belang van een goede slaaphouding

We brengen een derde van ons leven slapend door, het is dan ook niet verwonderlijk dat de tijd dat je slaapt een grote impact heeft op je wakkere leven. Als je 's nachts geen plek hebt om je hoofd te rusten, kan het zijn dat je dagen veel meer worden beïnvloed dan je zou denken. Een goed bed en een goede slaaphouding verbeteren niet alleen je slaap, maar ook je mentale en fysieke gezondheid.

Kwakernaat Beddenspecialist luistert naar jouw ervaringen en adviseert je. Met onze slaaptips op maat en uitgebreid advies over het vinden van een geschikt matras, bed en hoofdkussen maken we het slapengaan aangenamer. Zodat jij weer met energie opstaat.

Een passend matras voor een goede slaaphouding

Een pijnlijke rug, nekpijn, schouderklachten: het zijn enkele klachten die kunnen ontstaan wanneer je geen goede slaaphouding hebt. Deze klachten kunnen tijdelijk worden opgelost door bijvoorbeeld naar de fysiotherapeut te gaan, maar wanneer je een verkeerde slaaphouding hebt en een matras dat niet bij jouw lichaam past, komen deze klachten vaak terug. Stel dat je last hebt van lage rugklachten, dan is het noodzakelijk dat ‘s nachts minder druk op de ruggenwervel komt te staan. Let bij het kiezen van een nieuw bed op je drukpunten (dit zijn de zwaarste delen van je lichaam. Een goed matras zal je hele lichaam zachtjes ondersteunen en de wervelkolom in een neutrale positie houden – of je nu op je rug, buik of zij ligt.

De invloed van slaap op je mentale en fysieke gezondheid

Onderzoek heeft aangetoond dat een gebrek aan slaap in verband wordt gebracht met verschillende aandoeningen en het is bewezen dat een goede nachtrust je geluk en je vermogen om creatief te denken vergroot. De meeste volwassenen hebben ongeveer 7 tot 8 uur nodig. Studies hebben aangetoond dat als je slechts twee weken minder slaapt krijgt, dit resulteert in dezelfde mentale tekorten als helemaal niet slapen gedurende drie dagen. Na een nacht goed slapen heb je:

  • een beter geheugen;
  • meer creativiteit;
  • betere concentratie;
  • beter herstel van je spieren na sportactiviteiten;
  • minder stress;
  • minder neerslachtige gevoelens.

Specialistisch en kundig advies

Kwakernaat Beddenspecialist luistert naar jouw ervaringen. Met onze kennis van slapen en met echte aandacht voor jouw wensen, voorzien we je graag van een specialistisch en kundig advies om het slaapcomfort te verbeteren. Met de service en bedden van Kwakernaat Beddenspecialist is elke morgen een goede morgen. We beschikken over de meest uiteenlopende producten van de bekendste merken

Kom langs bij Kwakernaat Beddenspecialist!

Wil jij advies dat past bij jou en jouw persoonlijke wensen? Aarzel dan niet en kom langs bij onze beddenspeciaalzaak in Roosendaal. We heten je van harte welkom, met of zonder afspraak. Wil je liever advies aan huis ontvangen? Dat is uiteraard ook mogelijk! Neem contact met ons op en we vertellen je graag alles over de mogelijkheden.