Egyptisch katoen en katoensatijn

Heerlijk zacht, koel, ademend en toch sterk. Dat is wat je verwacht van luxe beddengoed! Wanneer je op zoek bent naar een weldadig vijfsterrengevoel in combinatie met prachtige stoffen dekbedovertrekken en kussenslopen, overweeg dan zeker de aanschaf van Egyptisch katoen en katoensatijn. Zo evenaar je de luxe hotelervaring in je eigen slaapkamer. Lees er hier alles over!

 

Beddengoed van hoogwaardige kwaliteit zoals Egyptisch katoen en katoensatijn zijn een waar genot om onder te slapen. Het zijn namelijk de beste katoensoorten ter wereld. De hoge draaddichtheid, het ademende karakter en de eigenschap veel vocht te kunnen absorberen, maakt van deze twee soorten de beste varianten katoen.

Ontdek de laatste trends op het gebied van luxe beddengoed

Het ultieme vijfsterrengevoel. Dat is wat we willen wanneer het aankomt op luxe beddengoed. En dat zijn ook nog eens exact de laatste trends op slaapgebied: Egyptisch katoen en katoensatijn voldoen aan deze eis! Ervaar de luxe zachtheid in tal van kleuren: van tijdloos tot trendy. Wij zijn er gek op. Heerlijk zacht, glad beddengoed van de hoogste kwaliteit, voor het ultieme luxe gevoel in je eigen slaapkamer.

Wat maakt beddengoed van Egyptisch katoen zo bijzonder?

Volgens kenners het beste katoen wat er is, en dat is niet zomaar! Deze katoensoort is zo stevig en sterk omdat er meer én langere draden worden gebruikt bij de weving. Bij Egyptisch katoen worden katoendraden gebruikt die minstens 3 centimeter lang zijn. Deze zijn langer en vooral dunner dan de gemiddelde katoendraad. Hierdoor wordt het materiaal uiteindelijk steviger en dus ook zachter. Egyptisch katoen hoeft trouwens niet per se uit Egypte te komen. De naam is dus een beetje misleidend. De benaming gaat puur over het type draden dat wordt gebruikt. Egyptenaren zijn namelijk al honderden jaren lang bezig met de productie van katoen. In Turkije noemen ze Egyptisch katoen ook wel Egeïsch katoen. De benaming doet dus niet onder aan de kwaliteit van de stof.

Wat maakt beddengoed van katoensatijn zo bijzonder?

Katoensatijn is 100% natuurlijk katoen en heeft dus ook de fijne eigenschappen van katoen: het ademt en is vochtabsorberend. Een katoensatijnen dekbedovertrek voelt echter veel zachter en gladder aan dan een ‘gewoon’ katoenen dekbedovertrek. Dit komt door de speciale ‘satijnweving’. Satijn zegt overigens niets over het materiaal, maar over de manier van weven. Bovendien blijven de kleuren op katoen satijn langer mooi. Ook na tal van wasbeurten.

Luxe beddengoed op maat

Ben je op zoek naar mooi beddengoed? Dan ben je vast wég van Egyptisch katoen of katoensatijn. Je vindt het bij Kwakernaat Beddenspecialist. Wij hebben onder andere de volgende varianten:

  • Egyptisch katoen  - Percal  200TC
  • Egyptisch katoen  - Percal 400TC 
  • Katoensatijn 300 TC
  • Katoensatijn 600 TC

Bekijk het hele assortiment beddengoed hier.

Kom langs bij Kwakernaat Beddenspecialist!

Ben jij op zoek naar luxe beddengoed, en wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf ervan? Laat je adviseren, en kies wat bij jou past! Aarzel niet en kom op bezoek bij onze beddenspeciaalzaak in Roosendaal! Graag vertellen we je meer over ons beddengoed van hoogwaardige kwaliteit.