Het belang van een goed hoofdkussen

Wil je uitgerust wakker worden? Dan is het van belang dat je over een goed hoofdkussen beschikt. Een hoofdkussen dat past bij jouw slaaphouding en –behoeften draagt bij aan een goede nachtrust, zodat jij de volgende energiek de dag kunt starten. Kwakernaat Beddenspecialist legt je het belang van een goed hoofdkussen uit. 

Wist je dat een goed hoofdkussen belangrijk is? Je zou het misschien niet gelijk zeggen, maar een hoofdkussen is even belangrijk als je bed zelf. Dit komt omdat onze nek een belangrijk onderdeel is van ons lichaam en ‘s nachts wordt dit ondersteund door het hoofdkussen. Wanneer je geen geschikt hoofdkussen hebt (een kussen met de verkeerde dikte en stevigheid), kan dat gevolgen hebben voor je nachtrust. Ook kan je pijn aan je nek krijgen. In dit blogbericht vertellen we je meer over het belang van een goed hoofdkussen. 
 

Je slaaphouding

De manier waarop jij slaapt, heeft invloed op het soort hoofdkussen dat je nodig hebt. Wanneer je namelijk een hoofdkussen hebt die voor jou juist is qua dikte, wordt je wervelkom ondersteund en zorg je voor een correcte houding van de nekwervels. Er zijn drie type slaaphoudingen te onderscheiden en Kwakernaat Beddenspecialist legt per slaaphouding uit wat een goed hoofdkussen is. 

 • Hoofdkussens voor zijslapers
  Een zijslaper heeft veel ruimte tussen de hals en de schouder, waardoor de taak van een hoofdkussen is om die ruimte zo goed mogelijk op te vullen. Dat betekent dat jij als zijslaper het beste gebruik kan maken van een redelijk stevig tot stevig hoofdkussen. 
   
 • Hoofdkussens voor rugslapers
  Bij een rugslaper is het vooral van belang dat het hoofd goed komt te liggen en dat de nek goed wordt ondersteund. Het is namelijk beter als je hoofd niet te hoog en niet te laag ligt. De rugslaper kan daarom het beste voor een gemiddeld stevig hoofdkussen kiezen. 
   
 • Hoofdkussens voor buikslapers
  Een buikslaper heeft in principe geen kussen nodig. Slaap je bij voorkeur toch graag met een hoofdkussen? Maak dan je keuze voor een dun kussen. Omdat je met een opzij gedraaid hoofd in het kussen ligt, is het ook fijn als je gemakkelijk door de vulling heen kunt ademen. 
   

Gewicht en stevigheid van je matras

Je gewicht en de stevigheid van je matras hebben ook invloed op het soort hoofdkussen dat je nodig hebt. Een zwaar iemand heeft een steviger hoofdkussen nodig dan een licht iemand. Dat komt omdat een hoofdkussen een belangrijk deel van je lichaam moet kunnen dragen. Daarnaast is ook de matras van belang. Beschik jij over een zacht matras? Dan heb je een minder dik hoofdkussen nodig. Dat betekent dat je bij een stevig matras een stevig hoofdkussen nodig hebt. 
 

Hoofdkussen op maat 

Een hoofdkussen die op maat gemaakt is, is afgestemd op jouw persoonlijke wensen en lichaam. De ondersteuning is aangepast op jouw slaaphouding en matras, wat ervoor zorgt dat jij iedere nacht heerlijk kan slapen en de volgende dag uitgerust wakker wordt. Kwakernaat Beddenspecialist heeft het Vitario hoofdkussen in het assortiment. Dit kussen is compleet aan te passen naar wens. Een ideaal hoofdkussen voor verschillende behoeften!
 

Maak een afspraak voor een goed hoofdkussen

Ben jij op zoek naar een goed hoofdkussen of wil je meer informatie over het Vitario hoofdkussen? Maak een afspraak en bezoek onze beddenspeciaalzaak in Roosendaal! Onze slaapadviseurs laten jou kennismaken met ongekende mogelijkheden van diverse hoofdkussens.