Het belang van een goede bedbodem

Wist je dat het van groot belang is om een goede bedbodem te hebben? Bedbodems bieden jou de juiste ondersteuning, zodat je aangenaam en goed slaapt. In dit blogartikel vertellen we je meer over het belang van bedbodems!

Heb je vaak een slechte nachtrust? Of word je weleens wakker met rugpijn, schouderpijn of heuppijn? Dat is natuurlijk vervelend, want je wil overdag optimaal kunnen presteren, zonder lichamelijke ongemakken. Een goede nachtrust is daarom van belang en de juiste bedbodem kan daarin het verschil maken. Het biedt jouw lichaam de gewenste ondersteuning.
 

Wat doet een bedbodem?

Wist je dat een goede bedbodem wonderen kan doen voor jouw nachtrust en lichaam? Dit heeft met name te maken met het evenredig verdelen van de tegendruk die een lichaam nodig heeft om goed te kunnen liggen. De zwaarste gedeelten van je lichaam hebben namelijk genoeg ruimte nodig om door te kunnen zakken en wanneer dat niet gebeurt, veroorzaakt dit een stijf gevoel en pijn. Een bedbodem zorgt ervoor dat een lichaam op bepaalde plekken kan inzakken en het lichaam op bepaalde plekken tegendruk biedt.
 

Ondersteuning van je lichaam

Een bedbodem kan meer ondersteuning óf meer ruimte bieden op de plekken waar jij dat nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld vaak last van je schouders en nek? Dan kan ervoor gezorgd worden dat de bedbodem bij de schouderzone extra ruimte biedt. Bij Kwakernaat Beddenspecialist is het mogelijk om elk type bedbodem te personaliseren. 
 

Matras en bedbodem versterken elkaar

Heb je recentelijk een nieuw matras aangeschaft en merk je je nog niet optimaal slaapt? Zorg dat de matras is afgestemd op de bedbodem. Deze twee onderdelen zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alleen een goed matras betekent nog niet dat je goed slaapt, want ook de bedbodem is van belang. Een versleten of onjuiste bedbodem geeft onvoldoende ondersteuning. Een optimale nachtrust bereik je alleen wanneer je matras en bedbodem allebei goed zijn. 
 

Soorten bedbodems

Er zijn een hoop soorten bedbodems die jou tijdens het slapen de optimale ondersteuning kunnen bieden. We lichten er een aantal uit:
 

 • Lattenbodem
  Dit type bedbodem ken je hoogstwaarschijnlijk, want samen met de boxspring is dit één van de meest populaire bedbodems in Nederland. Een lattenbodem geeft goede ondersteuning, omdat elke lat individueel kan bewegen. Daarbij is het wel belangrijk om te onthouden dat hoe meer latten je hebt, hoe beter de bodem ondersteuning biedt. De latten zijn namelijk over heel je lichaam verdeeld. 
   
 • Schotelbodem
  De schotelbodem is een verbeterde versie van de lattenbodem. Dit komt omdat de schotels een groter draagvlak hebben en dus meer ondersteuning bieden. Daarnaast heeft een schotelbodem door de open schotels ook een betere vochtregulatie dan een lattenbodem.
   
 • Boxspring
  Naast de lattenbodem is de boxspring een populaire en veelvoorkomende bedbodem. Boxsprings hebben metalen veren in de bodem, die elk naar boven en naar beneden kunnen bewegen. Daardoor biedt een boxspring ook een goede ondersteuning voor je hele lichaam. 
   
 • Spiraalbodem
  Een spiraalbodem is een vlechtwerk van metaaldraden die dwarsgespannen of in de lengte gespannen is. Doordat de bodem erg open is, biedt een spiraalbodem een uitstekende ventilatie. Wil je graag een spiraalbodem en weet je niet welke je moet kiezen? Kies dan voor een dwarsgespannen spiraalbodem. Deze biedt de beste ondersteuning voor je lichaam. 

 

Ontdek alle bedbodems bij Kwakernaat Beddenspecialist

Wil je weten wat een bedbodem voor je nachtrust kan doen en welke bedbodem het beste is voor jouw lichaam? Aarzel niet en breng een bezoek aan onze beddenspeciaalzaak in Roosendaal! Onze slaapadviseurs laten jou kennismaken met ongekende mogelijkheden van diverse beddenbodems.