Vind het beste kussen voor jou bij Kwakernaat Beddenspecialist

Als je de showroom van Kwakernaat Beddenspecialist bezoekt, ontdek je een groot aanbod aan kussens. Dat is niet zo gek, want verschillende mensen hebben verschillende slaapwensen. Iedereen stelt andere eisen aan een kussen. Het kussen dat het beste bij jou past, heeft onder andere te maken met je slaaphouding.

Zoek je een nieuw kussen, maar weet je nog niet wat voor een kussen je nodig hebt? De keuze voor het juiste hoofdkussen hangt af van tal van factoren. Niet alleen van persoonlijke voorkeuren en eventuele lichamelijke klachten: met name de slaaphouding bepaalt welk hoofdkussen je nodig hebt.

Slapen op je zij

Een groot deel van de mensen slaapt op de zij. Lig je in deze slaaphouding, dan steun je voornamelijk op je schouders. Er ontstaat zo een ruimte tussen de matras en je hoofd. Deze ruimte dient opgevuld te worden met een zacht maar veerkrachtig hoofdkussen. Heb je de juiste ondersteuning? Dan ontspannen je nekspieren.

Slapen op je rug

Er zijn ook tal van mensen die op hun rug slapen. Slaap je op je rug, dan ontlast je je gewrichten en zorg je voor een ontspannen slaaphouding. Rugslapers hebben in tegenstelling tot zijslapers geen hoog of dik kussen nodig. De ruimte tussen het achterhoofd en de matras is zeer klein, dus deze ruimte kan opgevuld worden met een relatief dun kussen.

Slapen op je buik

Op je buik slapen wordt in principe afgeraden, want door de onnatuurlijke houding kan dit leiden tot rugpijn of nekpijn. Veel buikslapers gebruiken geen kussen, omdat ze dan te hoog liggen met hun hoofd, wat nog meer nekpijn kan veroorzaken. Er zijn tal van manieren om het buikslapen af te leren, maar er zijn ook kussens die je kunt gebruiken om het buikslapen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Vraag een slaapadviseur van Kwakernaat Beddenspecialist om meer informatie.

Is jouw kind al toe aan een hoofdkussen?

Het kiezen van het eerste kussen voor een kind is een belangrijke stap in hun slaapontwikkeling. Kinderen hebben andere behoeften dan volwassenen als het gaat om kussens, vooral omdat hun lichamen nog in ontwikkeling zijn. Een te hoog of te hard kussen kan de nek van een kind belasten, terwijl een te zacht kussen onvoldoende steun biedt. Over het algemeen wordt aangeraden om een hoofdkussen te introduceren wanneer een kind van het ledikant naar een peuterbed gaat, meestal rond de leeftijd van 2 tot 3 jaar. Dit is ook het moment waarop ze meer motorische vaardigheden ontwikkelen en in staat zijn hun hoofd en nek beter te positioneren. Bij Kwakernaat Beddenspecialist kunnen we advies geven over het beste type kussen voor je kind, rekening houdend met hun leeftijd, slaaphouding en eventuele allergieën. 

Kussens bij Kwakernaat Bedden

Bij Kwakernaat Bedden in Roosendaal vind je een grote collectie aan comfortabele kussens. Van hoofdkussens en nekkussens tot synthetische hoofdkussens en traagschuimkussens. In de ruime collectie vind je ook orthopedische hoofdkussens. Onder orthopedische hoofdkussens worden ook kussens verstaan met een bijzondere uitsparing of bolling: ideaal wanneer je de ruimte tussen je nek en de matras wilt opvullen. Zo’n kussen is ook ideaal wanneer je pijn aan je oor ervaart en je het niet kunt verdragen om op je oor te liggen.

Ontvang een kussen op proef

Wil je meer informatie over de grote verscheidenheid aan kussens, of wil je advies over wat het juiste kussen voor jou is? Breng vrijblijvend een bezoek aan onze beddenspeciaalzaak in Roosendaal en onze verkoopadviseurs helpen je graag aan het juiste kussen. Zij laten je kennismaken met diverse hoofdkussens. Wil je een kussen testen? Dan kun je het kussen zelfs veertien dagen op proef meekrijgen. Bevalt het kussen toch niet? Ruil hem dan kosteloos om!