Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw matras?

Een goede nachtrust is zó belangrijk – dat weten wij als geen ander. Een goed matras is de basis. Wanneer je lekker slaapt, sta je ’s ochtends fit en uitgerust weer op. Veel mensen vinden het erg lastig om het juiste matras te kiezen. Er is veel aanbod en er wordt veel over geschreven en verteld. Laat je adviseren door Kwakernaat Beddenspecialist!

Wist je dat je ongeveer een derde van je hele leven slapend doorbrengt? Het bed is het meest gebruikte meubelstuk in je huis. Een goede nachtrust is dus goud waard! Lekker slapen begint met een goed matras. Een bed dat past bij jouw smaak, jouw lichaam en jouw leven.

Een nieuw matras kopen

Wanneer je hebt besloten om een nieuw matras aan te schaffen is het belangrijk om te weten welke bedbodem je hebt en of deze nog goed functioneert. Het is uiteindelijk toch het totaalplaatje wat jou een goede nachtrust biedt. Een goed hoofdkussen, de bedbodem en het matras of de combinatie van matras met topper, moeten een goede match zijn.

Wat is het belangrijkste om op te letten wanneer je een nieuw matras wil aanschaffen?

Een goed matras is een dijk van een investering. Hier heb je eindeloos plezier van. Daarom is een matras op maat ideaal. Dit matras is dan specifiek afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Maar het allerbelangrijkste is toch wel het testen van het matras in de winkel. Zo kom je er snel achter of je liever een matras hebt met een vertragende, drukverlagende werking, waarbij je stabiel ligt. Of dat je toch liever een veerkrachtig matras wenst, zoals een pocketveringmatras, of koudschuimmatras waar je makkelijker op kan draaien en waar je niet te diep in komt te liggen. Doe hier de slaaptest om erachter te komen wat past bij jou!

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een nieuw matras?

Natuurlijk is het belangrijk om na te gaan of je last hebt van bepaalde lichaamsklachten of bijvoorbeeld een allergie. Verder zijn lichaamsbouw, gewicht en slaaphouding ook belangrijke factoren wanneer je een nieuw matras uitkiest. Er zijn namelijk matrassen met diverse hardheden of hardheids-zones te koop. Sta ook stil bij je persoonlijke voorkeuren: heb je het snel warm, of ben je juist een koukleum? Hou je van een stevig, dragend matras, of lig je het liefste in een lekker zacht nestje?


Laat je adviseren door Kwakernaat Beddenspecialist

Ben jij op zoek naar een nieuw matras, en wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf ervan? Laat je adviseren! Aarzel niet en kom op bezoek bij onze beddenspeciaalzaak in Roosendaal! Graag bespreken we samen jouw voorkeuren, houden we rekening met jouw wensen en komen we samen tot het beste bed voor jou!