Slapen onder een dekbed van kameelhaar, kasjmier of merinowol

Aangenaam slapen onder een dekbed van natuurlijke materialen? Kameelhaar, kasjmier en merinowol zijn prettige materialen voor een dekbed. Bij Kwakernaat Bedden hebben wij een aantal natuurlijke dekbedden van het merk Cassenz. 

Sinds jaar en dag gebruiken mensen al natuurlijke producten om onder te slapen. Tot de negentiende eeuw werden alle matrassen van natuurlijke materialen gemaakt, zoals stro, katoen, linnen, wol, kapok en paardenhaar. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de (olie)industrie echter op gang, waarna de matrassen met natuurlijke materialen langzaamaan werden vervangen door schuimproducten en synthetische materialen.

Natuurlijke materialen versus synthetische materialen

Hoe meer schuimproducten er in een matras zitten, hoe slechter u slaapt. Schuim ventileert niet goed en hierdoor transpireert u meer en slaapt u onrustiger. Ditzelfde geldt voor dekbedden: deze zijn de laatste decennia steeds vaker voorzien van synthetische materialen. Synthetische slaapproducten bieden nooit dezelfde kwaliteit en isolatie als de natuurlijke materialen. Daarom ziet u dat diverse matrassen- en dekbeddenproducenten toch weer teruggrijpen naar duurzame, natuurlijke materialen. Eén van die producenten is Cassenz.

Gebruik kameelhaar, kasjmier of merinowol

Bij Kwakernaat Bedden in Roosendaal vindt u een ruim assortiment van Cassenz, een hoogwaardig hoofdkussen- en dekbeddenmerk uit Alkmaar. Dit merk heeft een mooie collectie met dekbedden die zijn gemaakt van de natuurlijke materialen kameelhaar, kasjmier en merinowol. Bekijk hieronder een opsomming van de unieke eigenschappen van bijzondere materialen.

Dekbedden van kameelhaar

Kamelen leven in landen waar het overdag warm is en ’s avonds enorm kan afkoelen. Deze eigenschappen ziet u terug in een dekbed van kamelenhaar. De lichte wol is afkomstig van de onderzijde van de kameel, zoals de buik en de borst. De wol voelt wellicht wat zwaar, maar het is heel zacht en het heeft zeer goede regulerende eigenschappen.

Dekbedden van kasjmier

Kasjmier is afkomstig van de geit en is de meest zachte en lichte wol vulling voor dekbedden. Het reguleert de warmte nóg beter dan kameelhaar of schapenwol. En nog een belangrijk voordeel: het dekbed van kasjmier valt heerlijk om uw lichaam heen – het is aansluitend. Dit geeft niet een ‘opgesloten’ gevoel, want het materiaal voelt niet zwaar.

Dekbedden van merinowol

Merinowol is een veelgebruikte term, maar veel mensen weten niet van welk dier het afkomstig is. Om dit misverstand voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen: merinowol is afkomstig van het schaap (van het ras Merino). Merinowol heeft een zeer goede vochtopname en het reguleert de warmte op een prettige manier. Het materiaal is wat zwaarder, zodat u een zwaarder matras heeft.

Uw dekbed reinigen

Wilt u de dekbedden reinigen? U kunt synthetische dekbedden én dekbedden van natuurlijke materialen dekbedden zelf schoonmaken, bijvoorbeeld in de wasmachine. Het is echter aan te raden om de dekbedden zo min mogelijk nat te maken, met name dekbedden met wol en haar. Er zijn ook andere manieren om uw dekbedden te reinigen: leg het dekbed in de vrieskou, leg het bed over een laagje sneeuw of hang het bed buiten aan de waslijn. Hierdoor wordt uw dekbed schoon en fris. ’s Zomers kunt u het dekbed in de felle zon leggen: de uv-straling heeft een reinigende werking.

Kies uw dekbed bij Kwakernaat Bedden

Is uw interesse gewekt en wilt u kennismaken met dekbedden die zijn gemaakt van natuurlijke materialen? Aarzel niet en breng vandaag nog een bezoek aan de beddenspeciaalzaak van Kwakernaat Bedden! In onze showroom ziet u samples van de materialen kameelhaal, kasjmier, merinowol en linnen en deze kunt u bekijken en aanraken. Onze adviseurs vertellen over de verschillende eigenschappen en zoeken samen met u naar het ideale dekbed, passend bij uw slaapbehoeften.