Rugklachten zwangerschap

De zwangerschap is een bijzondere periode waarbij er van alles gebeurt en verandert in het lichaam. Ben je zwanger, dan wil je met volle teugen genieten van jouw zwangerschap. In sommige gevallen gooit rugpijn of lage rugpijn roet in het eten. Je kunt hier veel hinder van ondervinden, bijvoorbeeld tijdens het lopen, bewegen, bukken, rekken of zelfs slapen. Er zijn echter enkele zaken die je kunt doen om de rugklachten te verminderen. Bij beddenspeciaalzaak Kwakernaat Bedden kunnen wij je hier meer over vertellen!

Pijnklachten tijdens zwangerschap

Rugpijn tijdens de zwangerschap wordt vaak niet veroorzaakt door de extra zwangerschapskilo’s: in veel gevallen komt de rugpijn door hormonale schommelingen, slapper wordende buikspieren en een andere houding door het zwaarder worden van de baarmoeder. Meestal treedt rugpijn op tijdens een lange tijd zitten, staan of lopen, maar het kan ook opzetten tijdens het opstaan uit bed. Soms kan rugpijn of lage rugpijn duiden op bekkeninstabiliteit, maar in de meeste gevallen gaat het slechts om ‘gewone’ rugpijn.

Tips om rugpijn te voorkomen

Jouw rugklachten kun je heel goed zelf verminderen. Sta bijvoorbeeld rechtop of – als je veel zit – zorg dat je rechtop zit. Draag bovendien goede schoenen met een degelijke zool of een goed voetenbed. Schoenen met hakken kun je tijdens de zwangerschap het beste achterwege laten. En wil je iets tillen, zorg er dan voor dat je nooit iets zwaars tilt waardoor het in je rug kan schieten. Ook is het verstandig om tijdens het tillen door de knieën te buigen, zodat je je rug ontziet. Uiteraard helpt het ook als je een goed bed heeft met het juiste matras.

Kies het juiste matras bij rugklachten

Zoek je tijdens je zwangerschap het juiste matras tegen rugpijn? Bij beddenspeciaalzaak Kwakernaat Bedden in Roosendaal werken ervaren slaapkameradviseurs: zij helpen je met een slaapadvies op maat. Dankzij de jarenlange ervaring van onze adviseurs weten zij precies aan welk bed of matras jij behoefte hebt. Geef je klachten aan ons door en wij bekijken welk matras het beste bij jou past. Hierbij maken we gebruik van professionele meetapparatuur en kunnen we zelfs een matras op maat maken.

Kom langs bij Kwakernaat Bedden

Wil je de rugklachten of rugpijn tijdens je zwangerschap verminderen of laten verdwijnen? Kom naar Kwakernaat Bedden! Maak een afspraak en onze adviseurs geven je graag meer informatie en voorzien je van een advies op maat. Bovendien kun je in onze showroom een verscheidenheid aan matrassen en kussens uitproberen! Een selectie van deze matrassen en bedden vindt je bovendien op onze website.
 

meten is weten

Meet jouw lichaam
met de nieuwste scantechnologie

Omdat ieder mens anders is, en er ook verschillende wensen zijn, is het matras van Vitario volledig in te stellen naar elke lichaamsbouw. Een matras dat voor jou persoonlijk gemaakt is om de juiste ondersteuning te verkrijgen en daarmee het beste slaapcomfort. Een matras van Vitario onderscheidt zich, doordat het exact op jouw lichaam wordt ingesteld, maar daarna ook op elk gewenst moment kan worden aangepast. Het matras blijft veranderbaar, en dat op ieder moment. Dit is van belang als de lichaamseigenschappen veranderen. Denk hierbij aan gewichtsveranderingen, het gebruik van de spieren of een zwangerschap.

Ontvang advies

Wij ontvangen je graag weer in onze winkel!

Wil je een nieuwe slaapcombinatie samenstellen of wil je slaapadvies op maat? Plan een afspraak en onze slaapadviseurs helpen jou graag met een persoonlijk en deskundig advies! Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer (0)165 - 56 44 02, mailadres info@kwakernaatbedden.nl of WhatsApp. Wil je liever advies aan huis ontvangen? Dat is uiteraard ook mogelijk! Plan nu een afspraak voor advies thuis.

Heb je een bestelling geplaatst, dan kunnen wij deze bij jou bezorgen óf je haalt hem op bij onze winkel. Haal je je bestelling op, dan ontvang je een bericht vanuit ons wanneer je bestelling gereed is om af te halen.