De verschillende soorten bedlinnen bij Kwakernaat Bedden

Natuurlijk zijn je kussen, dekbed en matras belangrijk voor een heerlijke nachtrust. Maar je bedlinnen is zo nodig nog belangrijker: het is het deel waar je het meest contact mee maakt. Elke stof heeft zijn eigen kwaliteit en eigenschappen en kan wel of niet werken voor jou. Bij Kwakernaat Bedden hebben we een groot aanbod. Hier vertellen we daarom wat er allemaal bij ons te vinden is aan bedlinnen.

De bekendste en meest voorkomende stof die voor bedlinnen wordt gebruikt, is katoen. Het voelt zacht, ademt goed en blijft daardoor aangenaam koel. Daarnaast zijn er ook variaties in katoenen dekbedovertrekken zoals katoensatijn en katoenflanel. Het verschil met gewoon katoen is dat er verschillende weeftechnieken en garen worden gebruikt. Satijn gebruikt fijn garen en een verfijnde weeftechniek en voelt daarom zeer zacht, ademt goed en ziet er natuurlijk chique en luxueus uit. Flanel is ten opzichte van satijn warmer en knusser mede dankzij het geborstelde garen.

Katoenen bedlinnen

Met merken als AupingBeddinghouseCinderellaDamaiKardolOililyRiviera Maison en VT Wonen bestaat er een hoop verschil in dekbedovertrekken. Hoewel katoen de basis is, kan er ontzettend veel mee worden gevarieerd. Tegenwoordig zie je bijvoorbeeld veel stonewashed dekbedovertrekken. Dankzij het wassen met een speciale finish zien ze er oud uit en voelen ze superzacht. En over zacht gesproken: brushed twill heeft de ademende eigenschappen van katoen, maar voelt als zacht fluweel en ziet er ook zo uit. En natuurlijk kun je ook voor honderd procent fluweelkatoen gaan: chique, zacht en heerlijk warm.