Rugklachten zwangerschap

De zwangerschap is een bijzondere periode waarbij er van alles gebeurt en verandert in uw lichaam. Bent u zwanger, dan wilt u met volle teugen genieten van uw zwangerschap. In sommige gevallen gooit rugpijn of lage rugpijn roet in het eten. U kunt hier veel hinder van ondervinden, bijvoorbeeld tijdens het lopen, bewegen, bukken, rekken of zelfs slapen. Er zijn echter enkele zaken die u kunt doen om de rugklachten te verminderen. Bij beddenspeciaalzaak Kwakernaat Bedden kunnen wij u hier meer over vertellen!


Pijnklachten tijdens zwangerschap

Rugpijn tijdens de zwangerschap wordt vaak niet veroorzaakt door de extra zwangerschapskilo’s: in veel gevallen komt de rugpijn door hormonale schommelingen, slapper wordende buikspieren en een andere houding door het zwaarder worden van uw baarmoeder. Meestal treedt de rugpijn op tijdens een lange tijd zitten, staan of lopen, maar het kan ook opzetten tijdens het opstaan uit bed. Soms kan rugpijn of lage rugpijn duiden op bekkeninstabiliteit, maar in de meeste gevallen gaat het slechts om ‘gewone’ rugpijn.

Tips om rugpijn te voorkomen

Uw rugklachten kunt u heel goed zelf verminderen. Sta bijvoorbeeld rechtop of – als u veel zit – zorg dat u rechtop zit. Draag bovendien goede schoenen met een degelijke zool of een goed voetenbed. Schoenen met hakken kunt u tijdens de zwangerschap het beste achterwege laten. En wilt u iets tillen, zorg er dan voor dat u nooit iets zwaars tilt waardoor het in uw rug kan schieten. Ook is het verstandig om tijdens het tillen door uw knieën te buigen, zodat u uw rug ontziet. Uiteraard helpt het ook als u een goed bed heeft met het juiste matras.

Kies het juiste matras bij rugklachten

Zoekt u tijdens uw zwangerschap het juiste matras tegen rugpijn? Bij beddenspeciaalzaak Kwakernaat Bedden in Roosendaal werken ervaren slaapkameradviseurs: zij helpen u met een slaapadvies op maat. Dankzij de jarenlange ervaring van onze adviseurs weten zij precies aan welk bed of matras u behoefte heeft. Geef uw klachten aan ons door en wij bekijken welk matras het beste bij u past. Hierbij maken we gebruik van professionele meetapparatuur en kunnen we zelfs een matras op maat maken.

Kom langs bij Kwakernaat Bedden

Wilt u de rugklachten of rugpijn tijdens uw zwangerschap verminderen of laten verdwijnen? Kom naar Kwakernaat Bedden! Maak een afspraak en onze adviseurs geven u graag meer informatie en voorzien u van een advies op maat. Bovendien kunt u in onze showroom een verscheidenheid aan matrassen en kussens uitproberen! Een selectie van deze matrassen en bedden vindt u bovendien op onze website.